You are here
Szakértő: több amerikai atomfegyverrel nagyobb lehet a biztonság USA 

Szakértő: több amerikai atomfegyverrel nagyobb lehet a biztonság

Paradox módon nőhet a biztonság, ha több atomfegyvert készít az Egyesült Államok, mert ezen a téren a kiegyensúlyozottság teremt stabilitást – mondta Káló Máté Amerika szakértő kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértőt Washingtonnak az atomfegyverek alkalmazásával kapcsolatos terveiről kérdezték. Elmondta, hogy Oroszország a nemzetközi egyezmények ellenére növelte nukleáris arzenálját, ezért lép hasonlót az Egyesült Államok is.
Bár a világban így több atomfegyver lesz, de ez a biztonságot, a stabilitást növelheti – vélekedett.
Donald Trump elnök még tavaly utasította a Pentagont az Egyesült Államok atomarzenáljának felülvizsgálatára. Az elnök közleményt adott ki arról, hogy az amerikai stratégia az atomfegyverzet bevetésének minél kisebb esélyével számol, és célja az Egyesült Államok és szövetségesei ellen irányuló támadások elrettentése, beleértve a nem csak nukleáris fegyverekkel elkövetett nagyobb támadásokat is. Az elnök az amerikai atomarzenál modernizálását szorgalmazta, a szerinte a orosz és a kínai katonai stratégiában és programokban hangsúlyosabbá vált atomerő elrettentésére.

mti

További Hírek:

Leave a Comment