You are here
40 megapixeles kamerával és Wonder Womannel jön a Huawei új csúcsmobilja        Tech 

40 megapixeles kamerával és Wonder Womannel jön a Huawei új csúcsmobilja     

Párizs – Március 27-én mutatta be a Huawei legújabb készülékeit, a P20 termékcsaládot: a P20 Lite, a P20 és a P20 Pro készüléket, melyek közül értelemszerűen a Pro lett a legerősebb s egyben a legdrágább is.

Az első és leginkább szembetűnő változás a tavalyi P10-es modellhez képest a P20 mobilokon az, hogy mennyire gátlástalanul másolja az aktuális csúcs iPhone X dizájnját, mind külsőleg, úgy szoftveresen és kiegészítők terén is. A bemutatón konkrétan elhangzott, hogy mennyivel kisebb a kijelző tetején betülemkedő szoftversziget a kínaiak telefonján az iPhone-hoz hasonlítva. Emellett viszont fontos azt is megjegyezni, hogy a Huawei rendszerében van egy olyan funkció, melyet aktiválva a felső sávot feketévé varázsolja a rendszer, így eltünteti a belógó notch-ot szem elől, viszont az értesítések és az óra látható marad. De természetesen nem ez a legfontosabb újítás és nem is ez lesz az, ami miatt a P20 Pro-t fogják választani az emberek, hanem sokkal inkább az, hogy három(igen, tényleg három) dedikált Leica hátlapi kamerát is kapott a telefon és egy 24 megapixeles előlapit is. A független, mobilok kameráit vizsgáló DXoMark mérésén az eddigi legmagasabb pontszámot a P20 Pro kapta, jelenleg 109 ponttal listavezető, őt követi a sima P20 102 ponttal majd a Galaxy S9+ 99 ponttal, aztán a Google Pixel 2 98 ponttal és az iPhone X 97-tel.

A három hátlapi kamera legfontosabb tulajdonságai:

  • Az egyikben 40 megapixeles RGB színees szenzor van (f/1.8)
  • A második 20 megapixeles és monokróm képeket készít (f/1.6)
  • A csak a P20 Pro-ban elérhető harmadik kamera pedig 8 megapixeles és képes háromszoros optikai zoomra, illetve ötszörös hibrid nagyításra (f/2.4)
  • 102400-ig fel lehet tekerni az ISO-t, hogy a sötétben még jobb képek szülessenek
  • Optikai képstabilizációt és mesterséges intelligenciát is kapott a kamera
  • Az előlapon 24 megapixeles szelfikamera van, mellyel portét is készíthetünk magunkról
  • A kamerák egy, a gyártó által 4D prediktív fókusznak elnevezett beállítási lehetőséget is kaptak, melynek lényege, hogy ha mozgó tárgyat fotózunk, megjósolja annak útját és akkor készíti el a fényképet, amikor a legjobb és legélesebb eredmény születhet
  • 960 képkocka/másodperces szuperlassú videofelvételeket is képes már a P20 készíteni

Színek terén dobott még nagyot a kínai gyártó, ugyanis elkészítette a világ első színátmenetes házú mobilját, melyet a fény inspirált. A P20 éjfekete, holdfény kék, aranyló rózsaszín, míg a P20 Pro éjfekete, holdfény kék, alkonyat lila színekben lesz elérhető. Az exkluzív kialakításnak köszönhetően az alkonyat lila verzió felületére érkező fény visszaverődik, és fokozatos színváltozást eredményez.

A mobilok mellett még két fontos bejelentés is történt, az egyik, hogy a Huawei is beszáll a teljesen vezeték nélküli fülhallgatót gyártók csatájába egy FreeBuds nevű termékkel, mely szemérmetlenül hasonlít az Apple AirPods füleseire.

A másik pedig, hogy egy újabb világsztár, a Wonder Womant alakító Gal Gadot is a Huawei márkanagykövete lett, így csatlakozva például Hosszú Katinkához. Gadot elmondta, a mindennapokban nagyon fontos társa okostelefonja, hisz segít kiélni kreativitását és vele sokkal gyorsabban képes a teendői elvégzését lebonyolítani.

Forrás: blikk.hu

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment