You are here
A HMRC több mint 20.000 weboldalt törölt az idén Könyvelés 

A HMRC több mint 20.000 weboldalt törölt az idén

A HMRC az elmúlt évben több mint 20 000 rosszindulatú webhelyet távolított el, de figyelmezteti az embereket, hogy figyeljenek az online csalók fenyegetéseire. Az új adatok azt mutatják, hogy a HM Revenue and Customs (HMRC) az elmúlt 12 hónapban rekordot, azaz több mint 20.750 rosszindulatú weboldalt törölt, ami 29% -os növekedést jelent az előző évhez képest.

 

Annak ellenére, hogy rekordszámú rosszindulatú webhelyeket távolítottak el, a HMRC figyelmezteti a nyilvánosságot, hogy maradjon éber, mivel az adófizetők milliói továbbra is fennállnak abban, hogy jelentős pénzösszegeket veszítenek az online bűnözők ellen.

A HMRC csúcstechnológiát hozott létre a számítógépes bűnözés és a csalók elleni küzdelem érdekében.  A miniszterek sürgetik az embereket, hogy tegyenek lépéseket maguk védelmére is.

Valódi szervezetek, például a bankok és a HMRC soha nem fognak kapcsolatba lépni az emberekkel, hogy kérjenek PIN-kódot, jelszót vagy banki adatokat. Tehát az emberek soha ne adjanak ki privát információkat, ne töltsenek le mellékleteket, és ne kattintsanak e-mailben és üzenetben lévő linkekre!

 

Ha ilyen email érkezik, akkor azt a következő linkre kattintva kérjük bejelenteni:

https://www.actionfraud.police.uk/report-a-fraud-including-online-crime-questions

 

A Pénzügyminisztérium titkára elmondta:

A csalások mögött álló bűnözők kizsákmányolják a lakosságot, és visszaélnek a kormányzatba vetett bizalmmal. Eltökélt szándékunk, hogy megállítsuk őket! A HMRC fontosabb, mint valaha, ahogy ez a legújabb számok is mutatják. De szükségünk van a nyilvánosság segítségére is. A  gyanús üzenetek bejelentésével nemcsak a saját védelmét szolgálja mindenki, hanem más lehetséges áldozatokat is megvéd ezzel.

A leggyakrabban használt átverés az “adó-visszatérítés” e-mail és SMS. A HMRC  soha nem kínálja az adó visszatérítését szöveges üzenetben vagy e-mailben.

A HMRC új technológiát is tesztelt, amely azonosítja az adathalász szövegeket a “címkékkel”, amelyek azt sugallják, hogy a HMRC-től jönnek, és megakadályozza a célbaérésüket. Mivel az indulás 2017 áprilisában kezdődött, 90% -kal csökkent a HMRC-hez kapcsolódó szövegek hamisítása.

Ez az innovatív megközelítés a Cyber Resilience Innovation of the Year díjat a Digital Leaders (DL100) Díjakkal jutalmazta.

2016. novemberében az osztály elindította a DMARC nevű ellenőrző rendszert, amely lehetővé teszi, hogy az e-maileket ellenőrizni lehessen annak biztosítására, hogy valódi forrásból származnak e. A rendszer sikeresen megállított félmilliárd adathalász e-mailt, amely elérte az ügyfeleket.

A HMRC több mint 2,4 millió fontot takarított meg a lakosság számára azzal, hogy megcáfolta a csalókat, akik a nyilvánosságot a HMRC által nyújtott szolgáltatásokat használó prémium sebességű telefonszámok használatára ösztönöztek. A csalók olyan webhelyeket hoznak létre, amelyek hasonlítanak a HMRC hivatalos webhelyére, majd a nyilvánosság felé irányítják a hívók számát magas költségekkel.

A HMRC sikeresen megkérdőjelezte e weboldalak tulajdonjogát, hivatalos weboldalakként maszkolva, és csalásokat kezelt.

A HMRC együttműködik a Nemzeti Cyber Security Center-rel, hogy továbbfejlessze ezt a munkát és kihozza a HMRC-ügyfelek előnyeit.

 

További információ

A HMRC számos intézkedést hozott a nyilvánosság megvédése érdekében a csalások ellen:

  • 2017 júniusa óta a HMRC 20.750 weboldalt távolított el, szemben a 2016. és 2017. májusa közötti 16.069-el.
  • a 2017 és 2018 közötti pénzügyi év során közel 1 millió adathalászatra emailt kezelt
  • 2016 óta blokkolja a félmilliárd adathalász e-mailt a DMARC-n keresztül
  • 90% -kal csökkentette a hamisított adathalász leveleket az új technológia miatt
  • a 2017 és 2018 közötti pénzügyi év során a HMRC naprakész tájékoztatást és támogatást nyújtott a GOV.UK weboldalán, amelyet tavaly 1,4 millió alkalommal látogattak meg

 

A Nemzeti Cyber Security Center “Aktív Cyber Defense – egy évvel később” című jelentése szerint a HMRC következetesen a leginkább bántalmazott kormányzati márka.

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment