You are here
A könyvek óceánja Könyv 

A könyvek óceánja

Lenyűgöző, futurisztikus könyvtár nyitotta meg kapuit az olvasók előtt Kínában. A hatalmas könyvtár Tiencsin (Tianjin) városának új kulturális negyedében épült és a holland MVRDV építésziroda munkáját dicséri, mely a Tiencsini Városfejlesztési Intézettel együttműködve valósította meg a nagyszabású projektet, amelynek kivitelezésére a helyi önkormányzat szigorú ütemterve miatt csupán három év állt rendelkezésre.

Az épületet középpontjában egy fényes gömb áll, amely kívülről is jól látható. A szemnek nevezett gömb körül alakították ki a “hullámzó” könyvespolcokat, melyek különleges látványa miatt sokan csak a könyvek óceánjaként emlegetik a grandiózus épületet.

Az ötszintes és közel 33.700  négyzetméteres Tianjin Binhai Könyvtár polcain több mint 1,2 millió könyv sorakozik. Az épület föld alatti szintjén találhatóak az üzemi terek, és a nagy archívum, míg a földszinten a gyermekek és az idősek olvasóterei, a központi fogadótér, valamint a teraszos ülőhelyek találhatóak. Az első és a második emeleten főként olvasótermek és társalgók sorakoznak, míg a felső két emeleten tárgyalók, irodák, számítógépes szobák és audio-szobák kaptak helyet.

 

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment