You are here
Michelle Terry színésznő-író lesz a londoni Globe színház művészeti igazgatója Kultúra 

Michelle Terry színésznő-író lesz a londoni Globe színház művészeti igazgatója

Michelle Terry színésznő-írót nevezték ki a londoni Shakespeare’s Globe színház új művészeti igazgatójának – közölte hétfőn a BBC News.

Terry, aki korábban az Ahogy tetszik, a Szentivánéji álom és a Lóvátett lovagok című előadásokban is szerepelt, 2018 áprilisában veszi át a színház vezetését Emma Rice-tól.
A színésznő elmondta, hogy nagyon büszke és izgatott, a pozícióval egy álma válik valóra.
Neil Constable, a Shakespeare’s Globe vezérigazgatója méltatásában dicsérte a színésznő sziporkázó és intelligens játékát, és hozzátette: a közönségnek alkalma lesz arra, hogy Terry friss művészi látásmódjával is megismerkedhessen pályafutásának ebben az új szakaszában.
A Globe élén már több alkalommal állt színész-menedzser, mások mellett Mark Rylance is sikeresen irányította a színházat. A BBC elemzője azonban emlékeztet arra, hogy Emma Rice keserű szájízzel távozik. A jelenlegi művészeti igazgató elképzeléseit ugyanis erősen kritizálták a Globe vezetésében, egyebek mellett nem tartották autentikusnak az általa használt hang- és fénytechnikát.
Rice idén nyílt levélben fordult utódjához, amelyben azt írta, hogy utólag olyan feltételeket szabtak munkájához, amelyekkel nem tudott azonosulni.
A Shakespeare’s Globe az eredeti Globe Színház rekonstrukciójaként 1997-ben nyílt meg Londonban.

Forrás: MTI / Kép:  thestage    /

További Hírek:

Leave a Comment