You are here
Állatokhoz hasonlítja az utcai zaklatókat kampányában az andalúz kormány EU 

Állatokhoz hasonlítja az utcai zaklatókat kampányában az andalúz kormány

Állatokhoz, például poliphoz, disznóhoz hasonlítja az utcai zaklatókat az andalúz kormányzat abban a kampányban, amelyet ellenük indított a nők védelmében a napokban.

A “Ne legyél állat!” szlogennel futó kampányban a férfiakat öt kategóriába sorolják a nőkkel való viselkedésük szerint: a tapogató polip, a malacságokat kiabáló disznó, a követő keselyű, a pimaszkodó kiskakas és a meredten bámuló bagoly.
A kezdeményezés célja, hogy megszüntesse a soviniszta viselkedési formák társadalmi elfogadottságát, a nők szexuális tárgyiasítását, amelyek miatt sokan érzik magukat kellemetlenül nap mint nap az utcákon, a tömegközlekedési eszközökön vagy más nyilvános helyeken.
A különböző zaklató élethelyzeteket bemutató kampányfilm egyik kulcsmondata, hogy ezek a viselkedési minták nem az emberekre jellemzők.
A kampány készítői szerint az, hogy a társadalom nem helyteleníti mindezt,
fokozza a nők szexuális kiszolgáltatottságát, és ez összefüggésben van a tényleges szexuális erőszakkal is, amelynek Andalúziában évente átlagosan 276 nő válik áldozatává.
A kampány pillanatok alatt rendkívül nagy visszhangot váltott ki Spanyolországban, rengetegen érvelnek mellette vagy épp ellene az internetes közösségi oldalakon. Utóbbiak szerint az utcai “bókok” hízelgőek, és nem látnak ok-okozati összefüggést a szexuális bántalmazással, van, aki szerint mindez a férfiak démonizálásáról szól, és újabb kísérlet az élet kontrollálására.
MTI

További Hírek:

Leave a Comment