You are here
Amerika-szakértő: Trump elnöksége alatt nem valószínű, hogy megszűnnének a Kuba elleni szankciók USA 

Amerika-szakértő: Trump elnöksége alatt nem valószínű, hogy megszűnnének a Kuba elleni szankciók

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint nem valószínű, hogy megszűnnének az Egyesült Államok Kuba elleni szankciói Donald Trump elnöksége alatt, mivel az ő elnöki beiktatása óta újabb szigorítások voltak a kubai-amerikai viszonyban.

Frank Tibort arról kérdezték vasárnap az M1 aktuális csatornán, hogy kimarad az új kubai alkotmányból a “kommunista állam” meghatározás, viszont belekerül a magántulajdonhoz való jog.
Úgy fogalmazott: a demokraták igyekeznek egy kicsit lazítani, a republikánusok szigorítanak a két ország közötti viszonyban. Megjegyezte: Raúl Castro, aki visszavonul az elnöki tisztségből, óvatos lépésekkel hozzájárult a rendezéshez. Említette, hogy találkozott Barack Obama volt amerikai elnökkel, kölcsönösen külképviseleteket nyitottak, de ez a tendencia most stagnál.
Közölte: Kuba stratégiailag érzékeny ponton helyezkedik el, közel az Egyesült Államokhoz és Oroszország mindent megtesz a továbbiakban is, hogy az amerikaiakat “fenyegesse”, a szigetország pedig megfelelő terület ehhez.
Frank Tibor elmondta: nagyon sokan menekültek el Kubából Fidel Castro hatalomra kerülése után, csak Floridában egymillióra becsülik a kubai emigránsok számát. Ha az amerikaiak visszaszerzik a politikai, gazdasági, katonai pozícióikat az országban, megindulhat a visszaáramlásuk – tette hozzá. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az amerikaiak kubai jelenléte “nem volt üdvözítő” a maga idejében sem.

mti / profitline

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment