You are here
Amerikai importvámok – Theresa May aggályait hangoztatta Trumpnak       UK USA 

Amerikai importvámok – Theresa May aggályait hangoztatta Trumpnak    

A brit kormány “mélységes aggodalmának” adott hangot vasárnap Theresa May az amerikai elnök által az acél- és alumíniumimportra kilátásba helyezett 25, illetve 10 százalékos büntetővámok miatt.

A brit miniszterelnök a Downing Street tájékoztatása szerint telefonon tárgyalt az ügyről Donald Trumppal, akinek kijelentette: a globális többletkapacitások megoldásának egyetlen lehetséges módja a többoldalú fellépés, mivel ez szolgálja az összes érintett ország érdekeit.
A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint May és Trump tárgyalt a szíriai válságról, és egyetértettek abban, hogy a szíriai főváros Kelet-Gúta nevű – a szír kormányerők által ostromlott – peremkerületében humanitárius katasztrófahelyzet alakult ki.
A brit kormányfő és az amerikai elnök közösen vallott véleménye szerint “ezért a szívfacsaró emberi szenvedésért” óriási felelősség terheli a szíriai rezsimet és fő támogatóját, Oroszországot.
A Downing Street tájékoztatása szerint a brit kormányfő és az amerikai elnök egyetértett abban is, hogy Oroszországnak “és másoknak, akiknek szintén befolyásuk van a szíriai rezsimre”, haladéktalanul cselekedniük kell az erőszak megállítása és a polgári lakosság védelme érdekében.

Forrás: MTI / Kép:    mandiner.hu  /

További Hírek:

Leave a Comment