You are here
Amerikai választás – A Facebook és a Twitter eddig nem észlelt kínai beavatkozást Tech USA 

Amerikai választás – A Facebook és a Twitter eddig nem észlelt kínai beavatkozást

 

A Facebook és a Twitter eddig nem tapasztalt kínai beavatkozást az idei amerikai választásokba – jelentette szerdán a Bloomberg hírügynökség a közösségi médiumok meg nem nevezett képviselőire hivatkozva.

Donald Trump amerikai elnök azzal vádolta meg Kínát szeptemberben, hogy megpróbál beavatkozni a november 6-i félidős választások kampányába. Peking azonnal visszautasította ezt.
A Facebook és a Twitter azonban beszámolt arról, hogy platformjaikon felfedeztek olyan félretájékoztató tevékenységeket az idei amerikai választásokkal kapcsolatban, amelyek Oroszországból, illetve Iránból indultak ki. Az ilyen tevékenységet folytató profilokat törölték – tették hozzá a nyilatkozók.
A legismertebb kiberbiztonsági cégek – a FireEye, a Symantec és Crowdstrike – a múlt héten közölték: eddig ők sem találtak arra utaló jelet, hogy Kína beavatkozna a kampányba.
November 6-án az Egyesült Államok szövetségi képviselőházának tagjait és a szenátus tagjainak egyharmadát választják meg. Emellett több államban kormányzóválasztást is tartanak.

mti / bumm

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment