You are here
Armel Opera Festival: véget ért a szereplőválogatás Párizsban        Fesztivál 

Armel Opera Festival: véget ért a szereplőválogatás Párizsban    

Véget ért az Armel Operaverseny szereplőválogatása Párizsban, a jelentkezők közül három operaénekes kapott szerepet a 2019-es Armel Opera Fesztiválon Mozart Don Giovanni című operájában. A produkciót Ecuadorban, a Carlos Cueva Tamariz Színházban mutatják majd be jövő év júniusában Alföldi Róbert rendezésében – közölte az Armel Produkció és Sajtóiroda az MTI-vel szerdán.

 

    A kétfordulós válogatásra, amelyet április 21-23-án Párizsban, az Ecole Normale de Musique-ban (Párizsi Konzervatórium) tartottak meg, csaknem száz jelentkező érkezett a világ minden tájáról. Közülük a versenykiírásnak megfelelően hárman nyertek egy-egy szerepet a jövő évi fesztiválprogramban bemutatandó operában – tájékoztatta az MTI-t az Armel Produkció.

Az Armel Operaverseny az Armel Opera Festivalt megelőző nemzetközi zenei esemény, amely lehetőséget teremt bármely jelentkező operaénekes számára, hogy a szakmai kiválasztást követően a 2019-es Armel Opera Festival egy produkciójában szerepet kapjon. A kétfordulós válogatáson a szakmai zsűri a hangi adottságok mellett az előadói teljesítményt is értékelte. 

    Párizsban a nemzetközi zsűri tagjai voltak Raymond Duffaut, a CFPL (Centre Francais de Promotion Lyrique) elnöke, Vajda Gergely zeneszerző, karmester, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, Almási-Tóth András rendező, az Armel Opera Festival művészeti tanácsadója, Alföldi Róbert rendező, Michael Meissner karmester és Rivadeneira Xavier, az Ecuadori Magyar Zeneművészeti Alapítvány elnöke.

   A zsűri értékelése alapján Donna Anna szerepében Katharine Dain szoprán (USA-Hollandia), Leporello szerepében Ricardo Panela bariton (Portugália) és Don Ottavio szerepében Mark Van Arsdale tenor (USA) operaénekes léphet színpadra a bemutatón jövőre Ecuadorban. A produkciót július elején láthatja a közönség Magyarországon, a Müpában.

 

Forrás: MTI / Kép: fidelio.hu /

 

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment