You are here
Áthatolthatatlan, megmászhatatlan lett Trump fala USA 

Áthatolthatatlan, megmászhatatlan lett Trump fala

Pöröllyel, csákánnyal és lángvágóval esnek neki amerikai munkások Trump falának, amit a mexikói határra épít. Az Amerikai Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala (Customs and Border Protection, CBP) hónapokig tartó tesztelés után arra jutott, hogy a fal szinte áthatolhatatlan, megmászhatatlan.

A fal prototípusait szeptember végén építették fel San Diegóban. Hat cég nyolc különböző falat tervezett, de az még nem derült ki, melyik lesz végül a győztes, ezt majd Donald Trump amerikai elnök dönti el, az eredmények kiértékelése után.

A győztes prototípusból a tesztet követően kétezer kilométernyit fog rendelni a szövetségi kormányzat, ha arra a Kongresszus rábólint. Egyelőre csak az egyenként 450 ezer dolláros, kamerákkal és szenzorokkal ellátott tesztpéldányokra volt pénze a Fehér Háznak. A fal minimum 4 milliárd dollárba fog kerülni.

Az Egyesült Államok és Mexikó közti határ 3143 kilométer hosszan fut, és 1052 kilométeren már jelenleg is húzódik kerítés vagy más határvédelmi eszköz.
Forrás: Index

További Hírek:

Leave a Comment