You are here
NVI: független szakértőkkel vizsgálatot folytatnak a weboldal leállása miatt Egyéb 

NVI: független szakértőkkel vizsgálatot folytatnak a weboldal leállása miatt

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a valasztas.hu esetében történt honlapcserével kapcsolatban független szakértők bevonásával vizsgálatot folytat – derült ki az NVI közleményéből.

Ma délelőtt a Nemzeti Választási Iroda több párt személyesen megjelent szakértőinek a kérdéseire választ adott a választási informatikával kapcsolatban. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzeti Választási Rendszer, amely a választás lebonyolítását támogató informatikai rendszer, feladatát folyamatosan, így a választás napján is zavartalanul látta el – áll az NVI közleményében.

“A valasztas.hu esetében történt honlapcserével kapcsolatban az NVI jelezte, hogy független szakértők bevonásával vizsgálatot folytat, melynek eredményéről a pártokat és a nyilvánosságot is tájékoztatni fogja” – írja az NVI.

Pálffy Ilona NVI-elnök egy interjúban már cáfolta, hogy összeomlott a választási szoftver, csak a honlap adta meg magát.

Vagyis a választási szoftverrel szavai szerint nem volt baj, csak a túlterheltség miatt nem működött a valasztas.hu weboldal. Ezért határozott úgy az NVI a választás napján reggel 9-kor, hogy visszaállítja a régi weboldalt. Pálffy arra hivatkozott, hogy az Origo meg az Index sem működött a nagy leterheltség miatt.

portfolio.hu / fotó: eger.hu

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment