You are here
Az amerikai Demokrata Párt vezetője hackertámadás kísérletéről értesítette az FBI-t    USA 

Az amerikai Demokrata Párt vezetője hackertámadás kísérletéről értesítette az FBI-t  

Hackertámadás kísérletéről értesítette a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) az amerikai Országos Demokrata Bizottság (DNC), a Demokrata Párt vezető szervének vezetője, Tom Perez.

Amerikai sajtóértesülések szerint hackerek a párt választói adatbázisához akartak hozzáférni.     A DNC-t kedd reggel egy felhőszolgáltatást nyújtó internetszolgáltató és egy kiberbiztonsági cég arról értesítette, hogy ismeretlenek hamis login-oldal létrehozásával megpróbáltak hozzáférni a DNC felhasználóinak listájához és jelszavaihoz, ezek révén pedig a  párt adatbázisához.     A Demokrata Párt közlése szerint egyelőre folyik a nyomozás, hogy kik állhatnak a hackertámadás hátterében. Az FBI nem nyilatkozott.
A párt kiberbiztonságért felelős tisztségviselője, Bob Lord szerdán a Demokrata Párt tagállami bizottsági vezetőinek chicagói tanácskozásán tájékoztatta a középszintű pártvezetőket a történtekről.
Lord a CNN hírtelevíziónak leszögezte: “Ezek a fenyegetések komolyak, és ezért fontos, hogy mindannyian együttműködjünk, ez ellen egyedül nem lehet fellépni”.     Hozzátette: szükségesnek látja, hogy a Trump-kormányzat az eddigieknél is agresszívabb lépéseket tegyen a választási rendszer védelmében. A kormányzat felelősségének nevezte az amerikai demokrácia megvédését.

mti / karpatalja

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment