You are here
Az amerikai képviselőház az orosz Ruszal cég elleni szankciók érvényben tartására szavazott Business 

Az amerikai képviselőház az orosz Ruszal cég elleni szankciók érvényben tartására szavazott

Az amerikai képviselőház az orosz Ruszal cég elleni szankciók érvényben tartása mellett szavazott csütörtökön, a 362:53 arányban meghozott képviselőházi döntés azonban jelképes, mivel a szenátus szerdán már megszavazta, hogy eltörli a szankciókat a Ruszal és Oleg Gyeripaszka orosz oligarcha másik két cége esetében is.

Az alumíniumipari óriásvállalat részben az orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka érdekeltségébe tartozik, és a Trump-kormányzat várhatóan pénteken feloldja a cég ellen korábban hozott szankciókat.
A büntető intézkedések feloldásának feltétele az amerikai kormány részéről az volt, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök szoros barátjaként számon tartott Gyeripaszka csökkentse tulajdonrészét a cégekben. Ez meg is történt, és a múlt hónapban Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter bejelentette: Washington feloldja a 2018 áprilisában hozott szankciókat. A tárcavezető ugyanakkor megerősítette, hogy az Oleg Gyeripaszka személye ellen hozott büntető intézkedések érvényben maradnak.
Mnuchin, amikor a múlt héten a törvényhozóknál érvelt a szankciók eltörlése mellett, azzal nyugtatta az aggódó képviselőket és szenátorokat, hogy az amerikai kormány szigorúan ellenőrzi majd a vállalatokat, és ha kell, ismét szankciókat vezetnek be a cégek ellen.
Az amerikai kormány a szankciók eltörlését azzal indokolja, hogy hátrányosak voltak a világ alumíniumiparára.

mti

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment