You are here
Az amerikai képviselőház elnöke az évértékelő beszéd elhalasztására kéri Donald Trumpot USA 

Az amerikai képviselőház elnöke az évértékelő beszéd elhalasztására kéri Donald Trumpot

Nancy Pelosi, az amerikai kongresszus képviselőházának demokrata párti elnöke az Unió állapotáról szóló évértékelő beszéd elhalasztására kéri Donald Trumpot abban a levélben, amelyet az elnöknek írt hétfőn.

A január 29-én esedékes beszéd elhalasztását Pelosi a részleges kormányzati leállásra hivatkozva kérte.
“Hacsak a teljes kormányzati munka nem indul újra még a héten, azt javaslom, hogy közösen határozzunk meg egy következő, megfelelő dátumot, amikor majd a teljes kormányzat dolgozik már” – fogalmazott a házelnök. Megjegyezte még, hogy mivel a titkosszolgálat és a belbiztonsági minisztérium munkatársai – akiknek feladata a fontos országos események biztonságának garantálása – nem kaptak fizetést a 26. napja tartó részleges kormányzati leállás miatt, ezért a beszéd kongresszusi megtartása “biztonsági aggodalmakat” vet fel.
Donald Trump valószínűleg nemleges választ ad a felvetésre, szerdán reggel ugyanis egyik Twitter-bejegyzésében arról írt: “egyre nyilvánvalóbb, hogy a radikális Demokrata Párt a nyitott határok és a bűnözés” híve. Hozzátette még, hogy szerinte a demokraták semmit nem akarnak tenni a déli határokon kialakult nagy humanitárius válság megoldásáért. “2020” – írta a bejegyzés végén, utalva arra, hogy a kérdést a 2020-as elnökválasztási kampány részévé teheti.
Egy másik mikroblog-bejegyzésben megjegyezte: a világban jelenleg 77 “nagyobb,  vagy jelentősnek számító fal létezik, és 45 ország van, ahol terveznek, vagy már építenek is falakat”.

mti / cnn

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment