You are here
Az EU új vámszabályok bevezetését támogatja Afrikában    EU 

Az EU új vámszabályok bevezetését támogatja Afrikában  

Az Európai Unió 5 millió euróval (mintegy 1,6 milliárd forint) támogatja az afrikai országok hatóságainak a globális vámszabályok bevezetése és a kereskedelem megkönnyítése érdekében végzett munkáját – közölte az Európai Bizottság pénteken.

A tájékoztatás szerint az uniós támogatás a Nemzetközi Vámszövetséggel (WCO) csütörtökön aláírt megállapodásban foglalt, a vámszabályok harmonizációs rendszerének (HS) kiépítését célzó kötelezettségvállalás teljesítését segíti.
Közölték, a rendszer a világkereskedelmi és a globális vámszabályok alkalmazásának alapvető eleme, amely lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy felismerjék és osztályozzák a vámterületeikre érkező és azt elhagyó árukat. Segít a vámszabályok összehangolásában, miközben csökkenti a nemzetközi kereskedelemhez köthető költségeket. Az új uniós finanszírozás támogatást nyújt az afrikai országoknak, a regionális gazdasági közösségeknek és az Afrikai Unió Bizottságának, hogy a rendszert összehangoltan alkalmazzák az egész kontinensen, és ezáltal lehetővé váljon az áruk könnyebb és gyorsabb mozgása.
A felajánlás az afrikai szabadkereskedelmi övezet létrehozását is támogatja, amelyről az Afrikai Unió Közgyűlése márciusban, a ruandai Kigaliban határozott – jelezték a közleményben.

mti / napi

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment