You are here
Az Európai Bizottság dömpingellenes vámot vetett ki több kínai acéltermékre EU 

Az Európai Bizottság dömpingellenes vámot vetett ki több kínai acéltermékre

Az Európai Bizottság végleges dömpingellenes vámot vetett ki a vasból vagy acélból készült varrat nélküli csövek kínai behozatalára annak érdekében, hogy az európai acélipart megvédje az esetleges túlkapacitástól – közölte az uniós bizottság sajtószolgálata pénteken.

Mint közölték: vizsgálatok megerősítették, hogy kínai varrat nélküli acélcsöveket dömpingáron értékesítettek Európában, ezért az Európai Bizottság a Kínából származó új típusú acéltermékekre vonatkozóan kibővített dömpingellenes intézkedéseket dolgozott ki.
A pénteken életbe léptetett végleges intézkedés értelmében a kínai acéltermékek az unió területére való behozatala esetén a rájuk vonatkozó vámok 29,2 százalékról 54,9 százalékra emelkednek.
A közlemény szerint az Európai Unió nagy számban vezet be kereskedelmi védelmi intézkedést az acéltermékek tisztességtelen behozatalára vonatkozóan. A pénteken bevezetett dömpingellenes vámok többek között a hidegen hengerelt lapos acél és más hidegen hengerelt rozsdamentes acéltermékeket érinti – közölte a bizottság.

Forrás: MTI / Kép: mtsmetal.hu /

További Hírek:

Leave a Comment