You are here
Bárhol fizethetnek majd kriptopénzzel a britek Pénzügy UK 

Bárhol fizethetnek majd kriptopénzzel a britek

Decemberben válik elérhetővé a VISA-alapú Dragoncard bankkártya.
A kriptopénzek terjedésének egyik legnagyobb akadálya, hogy a hétköznapi vásárolgatás során egyszerűen nem lehet velük fizetni. A London Block Exchange brit startup decembertől kezdve megoldja a problémát: az érdeklődők egy olyan VISA-alapú bankkártyát igényelhetnek, amely segítségével bármely kártyás fizetésre lehetőséget nyújtó boltban elkölthetik a Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin vagy Monero kriptopénzüket. Sőt: bankautomatákból készpénzként is felvehetik azt.

A rendszer egyszerűen működik: a vásárlóknak össze kell párosítaniuk a kriptopénzüket tartalmazó digitális pénztárcájukat a bankkártyájukkal, majd a kártyával való fizetéskor a cég fontban megelőlegezi a boltnak a vásárlásuk értékét, végül pedig levonja a megfelelő mennyiségű kriptopénzt a digitális pénztárcájukból.

Mindennek persze díja van: maga a kártya 20 fontba kerül, a tranzakciós díj pedig 0,5 százalék. A kriptopénz és a font átváltási árfolyamát a saját tőzsdéje alapján határozza meg a London Block Exchange. Ezen felül a kártyát kibocsájtó Wavecrest nevű cég egy további apró költséget is felszámol, amennyiben ATM-ből kívánnak készpénzt felvenni a kártyák tulajdonosai.

Forrás: Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment