You are here
Barnier: világos a brit álláspont       Brexit 

Barnier: világos a brit álláspont    

Üdvözölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) ügyében eljáró főtárgyalója pénteki Twitter-üzenetében a Theresa May brit kormányfő által országa és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatáról pénteken ismertetett elképzeléseket, amelyeket “világosnak” nevezett.

A főtárgyaló szerint Theresa May beszédében egyértelművé tette, hogy az Egyesült Királyság elhagyja az unió egységes piacát és a vámuniót, valamint elismerte a kompromisszumokat. May javaslatai rávilágítanak arra, hogy az unió milyen elvek alapján tárgyal majd a majdani szabadkereskedelmi megállapodásról – tette hozzá Barnier.
Theresa May pénteken, a londoni City pénzügyi központjában tartott előadásában arról beszélt, hogy kormányának milyen elképzelései vannak Nagy-Britannia és az Európai Unió gazdasági-kereskedelmi kapcsolatairól a Brexit utáni időszakra. A brit miniszterelnök kijelentette: kormánya a brit uniós tagság megszűnése (Brexit) után minden létező szabadkereskedelmi megállapodásnál szélesebb körű együttműködésre törekszik az Európai Unióval, és egyes szakosított EU-hatóságokban díjfizető társult tag maradna.

Forrás: MTI

További Hírek:

Leave a Comment