You are here
Betörőt fogtak György herceg londoni iskolájánál UK 

Betörőt fogtak György herceg londoni iskolájánál

Betörési kísérlet gyanújával őrizetbe vett szerdán a Scotland Yard egy 40 éves nőt, aki előző nap behatolt György hercegnek, Nagy-Britannia majdani uralkodójának londoni iskolájába.

A négyéves György, II. Erzsébet királynő dédunokája, aki nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg után a harmadik a brit trónutódlási sorrendben, a múlt héten kezdte meg tanulmányait a Thomas’s Battersea nevű londoni magániskola előkészítő osztályában.
A Scotland Yard szerda esti közleménye szerint a betörési kísérlettel gyanúsított nőt a Thomas’s Battersea közelében vették őrizetbe szerdán, de a betörési kísérlet még kedden történt.
A gyanúsítottat, akinek a közlemény szerint sikerült behatolnia az iskola területére, vizsgálati fogságban tartják egy londoni rendőrőrsön.
A Scotland Yard a tantestülettel együttműködésben megkezdte az iskola biztonsági őrizetének felülvizsgálatát.
A Kensington-palota – György herceg és szülei, Vilmos és Katalin hercegnő londoni rezidenciája – szerda este csak annyit közölt, hogy tudomása van az incidensről, de biztonsági kérdéseket nem kommentál.
A palota szóvivője közölte ugyanakkor azt is, hogy György szerdán az órarendnek megfelelően megjelent az iskolában, “és ebben továbbra sem lesz változás”.
A Thomas’s Battersea, amelyet a jobb londoni iskolákról összeállított útmutató, a The Good Schools Guide “nagy, nyüzsgő, kissé kaotikus” iskolaként ír le, 17 604 fontot (csaknem hatmillió forintot) számláz egy tanévre. Az intézményre általában olyan elit angol középiskolák előkészítőjeként tekint a szakma, mint Eton, Westminster vagy Marlborough.
Az iskolába – a Thomas’s magániskola-hálózatnak a délnyugat-londoni Battersea kerületben működő tanintézményébe – 560 fiú és leány jár négyévestől 13 éves koráig.

Forrás: MTI / Kép:   hirado.hu   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment