You are here
Biztonsági kapukkal növelik a nemzetközi vonatok ellenőrzését Belgiumban EU 

Biztonsági kapukkal növelik a nemzetközi vonatok ellenőrzését Belgiumban

Biztonsági beléptetőkapukat szerelnek fel a nemzetközi viszonylatokban közlekedő vonatok peronjaira Belgiumban – közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.

A napilap tájékoztatása szerint a belga főváros Bruxelles-Midi nevű vasútállomásán, valamint Antwerpen központi és Liege Guillemins pályaudvarán a nemzetközi vonatok peronjaira júliustól kizárólag érvényes jeggyel rendelkező utasok léphetnek be.
A beléptetőrendszer keretében – a repülőtereken alkalmazotthoz hasonlóan – a jegyellenőrzésen túl fémkeresőkapukkal, szisztematikus csomagellenőrzéssel, kábítószer és robbanóanyag kiszűrésére is alkalmas eszközök használatával növelik a biztonságot. A tájékoztatás szerint egy-egy gyanús utas és csomag átvizsgálására vagy szúrópróbaszerű ellenőrzésekre a lehetőség szerint állandóan helyszínen tartózkodó rendőrség jelenlétében kerülhet sor.
Mint írták, a biztonsági rendszer és az azt működtető személyzet képzése és foglalkoztatása mintegy 17 millió euróból (mintegy 5,3 milliárd forint) valósul meg.
A napilap tájékoztatása szerint a Londonba közlekedő vonatoknál már korábban megszigorított biztonsági ellenőrzés és beléptetés nem változik.
Az újabb, szigorúbb biztonsági intézkedéseket mintegy két évvel az után vezetik be, hogy Jacqueline Galant közlekedésért felelős miniszter a Párizsba közlekedő Thalys nagysebességű vonat utasai ellen 2015-ben tervezett, de meghiúsított brüsszeli merényletkísérletet követően ígéretet tett a nemzetközi vonatok biztonságának erősítésére – tették hozzá.

Forrás: MTI / Kép: maszol /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment