You are here
Börtönben marad a hírhedt Charles Manson egyik követője Egyéb 

Börtönben marad a hírhedt Charles Manson egyik követője

Kalifornia kormányzója ismét elutasította az életfogytiglani börtönbüntetését töltő Leslie Van Houten, a néhai Charles Manson hírhedt sorozatgyilkos legfiatalabb követőjének feltételes szabad lábra helyezését.

A kormányzó annak ellenére döntött így, hogy a kegyelmi kérvényt elbíráló bizottság a 68 éves nő szabadon bocsátását javasolta. Leslie van Houtent különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre. A tavaly elhunyt Charles Manson sorozatgyilkos követőjeként a nő 19 éves korában társaival meggyilkolta egy kaliforniai boltost és feleségét.

Van Houten a feleséget, Rosemary Biancát párnával megfojtotta, majd a halott asszonyt még 16 alkalommal megszúrta.

Kaliforniai kormányzója azzal indokolta döntését, hogy Van Houten még most is Mansont hibáztatja a bűncselekmények elkövetéséért – adta hírül a Los Angeles Times.

Jerry Brown kormányzó elismerte ugyan, hogy a nő példás magaviseletet tanúsított a börtönben több mint négy évtizeden át, de a bűncselekmény természete alapot adhat a kegyelem elutasítására még akkor is, ha bizonyíték van az elítélt rehabilitációjára, és nincs bizonyíték veszélyességére.

Egyébként a szintén életfogytiglani börtönre ítélt, tavaly novemberben elhunyt  Charles Manson nem vett részt a kaliforniai házaspár 1969. augusztusi meggyilkolásában, de utasította Van Houtent és társait a bűncselekmény elkövetésére.

Leslie Van Houtent egyébként 1971-ben halálbüntetésre ítélték, de fellebbezés nyomán újratárgyalták ügyét, és 1978-ban életfogytiglanit kapott.

A “Manson-család” áldozatai között volt annak idején Sharon Tate, Roman Polanski rendező állapotos felesége is.

Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment