You are here
Brad’s Drink: a céged elnevezése Cégmentor 

Brad’s Drink: a céged elnevezése

Ha vállalkozást indítasz, akkor a vállalat nevének kiválasztása lehet az egyik legfontosabb döntés, amelyet meg kell fontolnod. Végtére is, ez az első dolog, amit ügyfeleid látni fognak. Ez lesz az első benyomás a cégedről, és örökké ragaszkodik hozzá. Vagy te?

A cégnév megváltoztatása néha jelentős üzleti előnyökkel járhat. A modernizációhoz hasonlóan új közönséget vonz és új piacokat céloz meg. Meglepő, hogy hány háztartás neve kezdődött egy másik név alatt. Nézzünk néhányat.

 

Amikor információt keresünk a neten ezzel kapcsolatban, akkor  a legelső amit találunk, az a “BackRub”.

Ki? Igen, “BackRub” … vagy ismerheti őket “Google” -ként (más keresőmotorok állnak rendelkezésre). 1996-ban a világ első számú keresőmotorja BackRub néven jött létre. A szerzők, Larry Page és Serge Brin 1998-ban változtatták meg cégük nevét a Google-re. A Google szándékosan helytelenül írja le a “googol” szót, amely egy matematikai kifejezés az 1-es számmal, majd 100 nullával.

 

Vettek valamit az “Auctionweb” -en, a közelmúltban? Nem egy szörnyű név egy online aukciós oldalon? de szerintem az ‘Ebay’ jobb.

A szerző, Pierre Omidyar, valószínűleg jogosan nevezte át a vállalatot, 1997-ben. Az Ebay-en értékesített első elemek közül az egyik volt, 15 dollárért tört lézer mutató. Megdöbbent, Omidyar kapcsolatba lépett a nyertes ajánlattevővel, hogy megkérdezze, értesült-e róla, hogy a lézermutató megtört. Válaszoló e-mailben a vevő elmagyarázta: “A törött lézermutatók gyűjtője vagyok.”

 

Fancy egy “Pete Super Tengeralattjáró”? Megrendelésre kerül, és saját salátát is választhat.

Igen, “Subway” kezdődött Pete Super Tengeralattjáróként “, 1965-ben. Fred DeLuca elkezdte teljesíteni az álmát, hogy orvos lett. Az oktatási költség megszerzésének módját keresve egy családbarát azt javasolta, hogy vegyen fel egy tengeralattjáró szendvicsboltot. És a többiek, mint mondják, a többi már történelem.

A cégnevet bármikor megváltoztathatja az alapítás után. Ez kétféle módon történhet:

A tagok különleges határozatot hozhatnak, vagy az igazgatók szavazhatnak a tagok jóváhagyása nélkül. Ez utóbbi csak akkor lehetséges, ha az igazgatót az alapszabályban erre a hatalomra ruházzák fel.

Az új nevednek meg kell felelnie a cégnevek összes szabályának. Például nem lehet ugyanaz, mint egy másik regisztrált vállalat neve, nem tartalmazhat “érzékeny” szót vagy kifejezést, és nem lehet sértő. Van egy cégnév-rendelkezésre állási ellenőrző, amely segít keresni, hogy az új név elfogadható-e. De ne felejtse el keresni a védjegylajstromot is.

További információ a cég nevének megváltoztatásáról és arról, hogy miként alapíthat Angol Céget, megtalálja  a https://simfalogic.co.uk linken.

 

Hogyan válasszunk cégnevet?

Bővebb info:

  1. http://player.hu/biznisz/cegnevvalasztasi-szempontok/
  2. http://quartz.hu/uzleti-siker/milyen-jo-cegnev-milyen-vallalkozas-nevet-valasszak/
  3. http://minner.hu/hogyan-valasszak-nevet-a-cegemnek-vallalkozasomnak/
  4. http://napiaszonline.hu/ferfimagazin/igy_valassz_tokeletes_cegnevet_40613
  5. https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/igy-valasszunk-nevet-a-termekunknek/

 

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment