You are here
Brexit – Prága szerint Londonnak kell megmondania, hogyan tovább Egyéb 

Brexit – Prága szerint Londonnak kell megmondania, hogyan tovább

Tomás Petrícek cseh külügyminiszter szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás brit alsóházi elutasítását követően Londonon a sor, hogy megmondja hogyan tovább.

A miniszter a Twitter internetes közösségi oldalon megjelent bejegyzésében azt állítja, Csehország minden eshetőségre fel van készülve.
“Nagyon sajnálom, hogy a világ legrégibb demokráciája három, egymással összebékíthetetlen táborra szakadt. Nagy-Britannia kiválása az Európai Unióból akadozik, de biztos vagyok benne, hogy sikerül megoldást találnunk” – írja Petrícek.
A miniszter személyesen azt szeretné, ha a szigetország az EU tagja maradna, és úgy véli, hogy az elutasított megállapodás a lehető legkevésbé rossz volt a forgatókönyvek közül.
“A labda most a britek térfelén pattog, nekik kell megmondaniuk, hogyan tovább. Csehország minden eshetőségre felkészült” – szögezte le Tomás Petrícek.
Ez utóbbi állítást Jan Hamácek kormányfőhelyettes és belügyminiszter is megerősítette. Úgy vélte, hogy a szavazás eredménye előre várható volt. “Csehország felkészült minden eshetőségre, beleértve Nagy-Britannia rendezetlen kiválását is” – írta Hamácek a Twitteren. Rámutatott: Csehország számára prioritás, hogy a Nagy-Britanniában élő csehek jogai ne sérüljenek, illetve Prága és London kapcsolatai az új helyzetben is a lehető legjobbak maradjanak.

mti / bumm

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment