You are here
A brit étteremvezetők nagy vihart jósolnak UK 

A brit étteremvezetők nagy vihart jósolnak

Éttermi vezetők egy csoportja nyílt levelet írt Philip Hammond pénzügyminiszternek, amelyben étterem bezárásokra és elbocsátásokra figyelmeztetik a londoni kormányt, amennyiben nem tesznek megfelelő lépéseket.

A Bills étterem ügyvezető igazgatója és a Mitchells and Butlers kocsma- és étteremlánc elnöke is részese a tizenegy aláírónak.

Az olyan híres éttermek, mint például Jamie Oliverhez tartozó Italian és Byron pénzügyi nehézségek miatt már be is zárt.Múlt héten pedig a híres pizza-lánc a Prezzo húzta le a rolót 94 üzletén – ami üzleteik harmadát jelenti.

A levélben egy közelgő gazdasági viharra figyelmeztetik a pénzügyminisztert. A nehéz kereskedelmi feltételeket, a munkaerő drágulását valamint a küszöbön álló brexitet is említik, mint a nehézségek okai.

Szükségünk van a kormány intézkedéseire, hogy csökkentsük a felesleges költségeket, és elkerüljük a káros bezárásokat, valamint a munkahelyek elvesztését”– írják a levélben.

A múlt héten közzétett kutatások szerint az Egyesült Királyság legjobb száz étterméből minden harmadik egyáltalán nem nyereséges.

A múlt hónapban a BBC-vel beszélt Roger Tejwani, a Finncap tőzsdeügynöke, aki elmondta, a piacon túl sok az étterem, a fogyasztók számára így jelentős választék alakult ki. További elemzők szerint az is befolyásoló tényező, hogy túl sok az étteremlánc. Ráadásul feltörekvőben van a szabadtéri programokhoz kötött étkezés, a street-food, valamint az étel házhozszállítás is.
Forrás: Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment