You are here
Brit választások – Az amerikai elnökségre tavaly pályázó, demokrata Sanderst “elbűvölte” a Munkáspárt jó szereplése UK 

Brit választások – Az amerikai elnökségre tavaly pályázó, demokrata Sanderst “elbűvölte” a Munkáspárt jó szereplése

Az amerikai Bernie Sanders szenátort, aki a tavalyi elnökválasztási küzdelemben Hillary Clinton vetélytársa volt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó versengésben, pénteken ismertetett véleménye szerint “elbűvölte” a Munkáspárt eredménye az előző nap tartott brit választásokon.

A vermonti szenátor az egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzésében dicsérte a Munkáspárt szereplését, és gratulált a párt vezetőjének, Jeremy Corbynnak.
“Elbűvölt, amikor láttam, hogy a Munkáspárt milyen jól szerepelt” – írta Sanders. Majd így folytatta: “az emberek a világon mindenütt fellázadnak a gazdasági szigor politikája és a nagy jövedelmi különbségek ellen. Az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és bárhol a világon olyan kormányt akarnak, amely mindenkit képvisel és nemcsak azt a bizonyos egy százalékot.”
Bernie Sanders az elmúlt hetekben többször is támogatásáról biztosította Jeremy Corbynt, és párhuzamot vont a britek és az amerikaiak elitellenes lázadása között. Elnökjelöltségért folytatott tavalyi kampányának munkatársai gyakorlati segítséget is nyújtottak a Momentum nevű brit csoportnak, amely segített felkészíteni a munkáspárti politikusokat arra, hogyan szervezzék kampányaikat az interneten és a terepen, a választók körében.

Forrás: MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment