You are here
Budapest a világ egyik leggyorsabban dráguló városa Egyéb Pénzügy 

Budapest a világ egyik leggyorsabban dráguló városa

Kevés helyen nőttek akkorát az ingatlanárak 2017-ben, mint Budapesten, a magyar főváros ugyanis 5. lett a világ leggyorsabban dráguló városainak listáján, amelyről a Guardian írt cikket. A listát a Knight Frank nevű ingatlan-tanácsadó cég készítette, a cég elemzése szerint pedig

BUDAPESTEN 2017-BEN 15,5 SZÁZALÉKKAL EMELKEDTEK AZ INGATLANÁRAK.

A lista első helyére pedig Berlin került, ahol tavaly 20,5 százalékkal nőttek az ingatlanárak. Budapestet a listán még Izmir, Reykjavik és Vancuver előzi meg.

A német ingatlanpiacról általában elmondható, hogy eléggé elszabadult, a globális top 10-ben ugyanis Berlin mellett még három másik német nagyváros, München, Hamburg és Frankfurt is szerepel. Emiatt már a német jegybank is aggódni kezdett, a Bundesbank szerint nagyjából 15 százalékkal túl vannak árazva a német ingatlanok, és félő, hogy bajok lesznek, ha egyszer kipukkad ez a lufi.

Budapesten már évek óta csak drágulnak a lakások, a használt lakások ára például a tavalyi év során ötödével nőtt a fővárosban. Az egyre növekvő lakásárak pedig még a növekvő bérek mellett is egyre elérhetetlenebbé teszik a lakásvásárlást.

Forrás: Index / Fotó: 24.hu

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment