You are here
Budapesten ülésezik az Értékpapír-piaci Felügyeletek Nemzetközi Szervezete Pénzügy 

Budapesten ülésezik az Értékpapír-piaci Felügyeletek Nemzetközi Szervezete

Budapesten tartja éves ülését hétfőtől péntekig az Értékpapír-piaci Felügyeletek Nemzetközi Szervezete (IOSCO), miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016-ban sikeresen pályázott a rendezés jogáért.

A jegybank hétfői közleménye kiemeli, hogy a szervezet most ülésezik először Közép-Kelet-Európában. Hozzátették, hogy a rendezvény a globális tőkepiac egyik legjelentősebb eseménye, amelyen meghatározó tőkepiaci szakértők és felügyeleti vezetők – többek között az amerikai felügyeleti hatóság, a brit, a német, a francia, az olasz, a spanyol, a malajziai és hongkongi tőkepiac – felügyelet irányítói – is jelen lesznek.

A csaknem 550 résztvevő áttekinti többek között a mesterséges intelligencia és a robotok szerepét a pénzügyi szolgáltatások jövőjében, a fintech innovációk és a digitalizáció kihívásait, a kriptovaluták és más kockázatos termékek térnyerését és szabályozói-felügyeleti megítélését. Előadásokat tartanak emellett az aktív és passzív befektetői menedzsmentstratégiákról, a kis- és középvállalkozások hatékony tőkefinanszírozásáról, valamint a szabályozó és felügyelő hatóságok felelősségéről a befektetők számára nem megfelelő termékek piacra kerülése esetén.

Az 1983-ban alapított, madridi székhelyű IOSCO a világ 115 országának és régiójának több mint 200 értékpapír-felügyeletét, tőzsdéjét, szabályozott piacát, tőkepiaci szövetségét és nemzetközi hatóságát tömöríti. A szervezet felel a globális tőkepiaci sztenderdalkotásért és a világ értékpapír-hatóságainak koordinációjáért – olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI / Kép: Hír.ma     /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment