You are here
Christian Dior-kiállítást rendeznek a londoni Viktória és Albert Múzeumban    Divat Kultúra 

Christian Dior-kiállítást rendeznek a londoni Viktória és Albert Múzeumban  

Az eddigi legnagyobb szabású brit kiállítást rendezik meg a legendás francia divattervező, Christian Dior munkásságáról jövőre a londoni Viktória és Albert Múzeumban (V&A) – írta hétfőn a BBC News.

A Christian Dior: Designer of Dreams (Christian Dior: álmok tervezője) című kiállítás visszatekint a Dior-divatház történetére és bemutatja hatását a francia divat világára.
A V&A egy tavaly Párizsban megrendezett kiállítás nyomán szervezi meg saját tárlatát. A francia anyagot egy új szekcióval bővítik, amely Dior brit kultúrára gyakorolt hatásával foglalkozik.
Oriole Cullen, a V&A illetékes igazgatója szerint a kiállítás “a Dior-divatház maradandó hatását és Dior Angliához fűződő kapcsolatait ünnepli majd”.
Dior a brit építészet és kertművészet nagy csodálója volt. A Nagy-Britanniához fűződő kapcsolata a negyvenes évek végén kezdődött, akkor tartotta meg ugyanis első brit divatbemutatóját a Savoy Hotelben.
A múzeum felidézi azt a Dior-bemutatót is, amelyet a divattervező 1954-ben tartott az Oxford melletti Blenheim-palotában.
A kiállításon több mint 500 tárgyat, köztük a tervező vázlatait és divatfotóit is láthatja a közönség. De több mint 200 egyedi ruhakölteményt is bemutatnak, egyebek mellett azt a ruhát is, amelyet Margit hercegnő viselt 21. születésnapján.
A tárlat rendezői arra is kitérnek, hogy Dior követői, mint John Galliano vagy Maria Grazia Chiuri hogyan folytatták a divatcézár örökségét.
A kiállítás 2019. február 2-án nyílik meg és július 14-ig lesz látogatható.

Forrás: MTI, kép: Fashion Quarterly

 

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment