You are here
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában UK 

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában 8,5 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban, ami részben annak a következménye, hogy áprilisban megemelték az új járművekre kivetett adót.

A Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) szakmai képviseleti szervezet honlapján közzétett kimutatás szerint májusban 186 ezer 265 új autót adtak el, a magánszemélyek vásárlása 14 százalékkal, a flottavásárlások 5,3 százalékkal csökkentek.
Márciusban még rekordszinten álltak az eladások Nagy-Britanniában, mert az áprilisi adóemelés miatt sokan előrehozták vásárlásaikat.
Idén az első öt hónapban összesen 0,6 százalékkal 1 millió 158 ezer 357-re csökkent az új autók eladása a tavalyi év azonos időszakához képest. Szakértők az év egészére 5 százalékos eladáscsökkenést várnak, amit elsősorban a Brexittel összefüggő bizonytalanságokkal indokolnak.
Tavaly már ötödik éve emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában, 2,692 millió új autót helyeztek forgalomba, 2,3 százalékkal többet az előző évinél.
Forrás: MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment