You are here
Damien Chazelle új filmje nyitja a velencei filmfesztivált Fesztivál Film 

Damien Chazelle új filmje nyitja a velencei filmfesztivált

Damien Chazelle Oscar-díjas rendező az elsőként Holdra lépő űrhajósról, Neil Armstrongról szóló First Man című filmjével kezdődik a 75. velencei filmfesztivál.

A Josh Singer (Spotlight: Egy nyomozás részletei) forgatókönyve alapján készült moziban Ryan Gosling játssza Armstrongot. Claire Foy brit színésznő Armstrong feleségét, Janetet alakítja, Corey Stoll és Lukas Haas pedig a két másik űrhajóst, Buzz Aldrint és Mike Collinst keltik éltre a vásznon – írta a The Hollywood Reporter hírportál.
A film, amely a történelmi űrutazást és annak előkészületeit mutatja be, október 18-án érkezik a magyarországi mozikba.
Az Apollo-11 1969. július 16-án indult útnak Neil A. Armstrong parancsnokkal, Michael Collins és Edwin E. Aldrin űrhajósokkal a fedélzetén. A parancsnoki kabin, a műszaki egység és a holdkomp egy száz méternél is magasabb hordozórakéta orrában kapott helyet.
Az űrhajó július 19-én pályára állt a Hold körül, Armstrong és Aldrin másnap a Sas (Eagle) névre keresztelt holdkomppal megkezdte a holdra szállást. A Sas 1969. július 20-án szállt le. Neil Armstrong
volt az első ember, aki idegen égitest felszínére lépett. “Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek” – hangzottak el akkor az űrhajós mára legendássá vált szavai.
Armstrong 2012-ben halt meg Ohióban.
Az 1932-ben alapított velencei filmfesztivál programjában hollywoodi filmek és művészfilmek egyaránt szerepelnek.
Az idei mustrát augusztus 29. és szeptember 8. között rendezik meg.
A szervezők már korábban bejelentették, hogy a versenyprogram zsűrijének elnöke az Oscar-díjas Guillermo del Toro lesz.

Forrás: MTI / Kép: 24 hu

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment