You are here
Dán miniszterelnök: Európa sikere a migráció kihívásának megoldásán múlik EU 

Dán miniszterelnök: Európa sikere a migráció kihívásának megoldásán múlik

Azon múlik Európa sikere, hogy az európai intézmények és a tagállamok miként tudják a megoldani egyebek mellett a migráció okozta kihívásokat – jelentette ki Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről folyatott vitájában szerdán.

A dán miniszterelnök aláhúzta, a migráció olyan kihívás, amely várhatóan nem szűnik meg a közeljövőben. Noha az unió intézkedései révén 95 százalékkal csökkent az érkezők száma, még többet kell tenni a megoldás érdekében.
Az embercsempészek üzleti modelljének véget kell vetni, olyan európai szakpolitikákat kell elfogadni, amelyek nem ösztönzik az embereket, hogy Európa elérése érdekében hosszú és életveszélyes útra kelljenek – szögezte le.
“Meggyőződésem, hogy a menedékkérők elosztása Európában nem a megfelelő megoldás a migráció problémájára, de nagyfokú szolidaritásra van szükség” – mondta.
Mindenképpen új menekültügyi politikára van szükség, ugyanis vannak országok, amelyek nem kívánnak menekülteket befogadni, de más módon hozzá kívánnak járulni a migrációs kihívások megoldásához – tette hozzá.
Véleménye szerint a megoldás érdekében Európának újra kellene építenie partnerségét az afrikai országokkal.
Lars Lokke Rasmussen kijelentette, tisztelni kell a brit népszavazás eredményét, de tanulni kell Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséből (Brexit), és annak okaiból.
Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke beszédében aggodalmának adott hangot az Azovi-tengeren zajló orosz műveletek miatt. Kijelentette, fontos megőrizni Ukrajna területi egységét, Oroszországnak pedig teljesítenie kell nemzetközi kötelezettségeit és azonnal szabadon kell engednie a letartóztatott ukránokat.

mti / hirek

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment