You are here
Diana hercegnő és a Dodi Al Fayed szobra elhagyja a Harrods-ot Királyi Udvar 

Diana hercegnő és a Dodi Al Fayed szobra elhagyja a Harrods-ot

Diana hercegnő és  Dodi Al Fayed bronz szobrát elviszik a Harrods luxus áruházból a Kensington Palotába.

A szobrot vissza fogják vinni a nyugat-londoni áruház egykori tulajdonosához és Dodi atyjához, Mohamed Al Fayedhez, aki még 1997-ben adott megbízást  az emlékműre.  Az ártatlan áldozatoknak szóló bronzszobor -amelyet 2005-ben mutattak be az áruházban-  azt mutatja, hogy a pár táncol egy galamb alatt.

 

A Times-hoz intézett nyilatkozatában az Al Fayed család megköszönte Qatar Holdingsnak, hogy “megőrizte” az emlékművet eddig.

“Ez lehetővé tette, hogy emberek milliói tekintsenek rá tisztelettel, és emlékezzenek erre a két figyelemre méltó emberre” – tette hozzá.

“Itt az ideje, hogy hazavigyük őket.”

 

Michael Ward, a Harrods ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy büszke volt arra, hogy ez a szobor üdvözölte a világ minden tájáról érkező embereket, és hogy mindenki megtekinthesse az elmúlt 20 év emlékét.

“Úgy érezzük, hogy itt az ideje, hogy visszaadjuk ezt az emléket Al Fayed úrnak, és hogy a nagyközönség meghívást kapjon, hogy a tiszteletüket a palotába térve tegyék le.” – tette hozzá.

Tavaly Cambridge hercege és Harry herceg jelentettek be egy új szoborra vonatkozó tervet . A walesi hercegnő és Dodi Al Fayed 1997. augusztus 31-én haltak meg autóbalesetben, Párizsban.

 

 

 

Forrás: BBC / Standard

 

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment