You are here
A Djabe Steve Hackett-tel (ex-Genesis) készített új stúdióalbumot Kultúra 

A Djabe Steve Hackett-tel (ex-Genesis) készített új stúdióalbumot

Steve Hackett-tel, a világhírű Genesis együttes egykori gitárosával készített közös albumot a Djabe. A hazai fúziós színtér egyik fontos csapata október 4-én mutatja be Budapesten a Life Is A Journey – The Sardinia Tapes című anyagot.

“A felvételek Szardínia szigetén készültek tavaly nyáron 24 sávos analóg szalagra, majd ezt nagy felbontásban bemásoltuk a számítógépbe, ezt követte a digitális utómunka, és ezután készült a mesterszalag, amelyről a lemezgyárban vágták az analóg lemezt” – mondta Égerházi Attila, a Djabe vezetője, gitárosa az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.
A zenészek a több mint ezeréves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában, egy alkalmi stúdióban rögzítették a felvételeket, amelyeket Budapesten Barabás Tamás basszusgitáros dolgozott ki kompozíciókká. Az anyagon Hackett, Égerházi és Barabás mellett Koós-Hutás Áron trombitált, Gulli Briem pedig dobolt és ütőhangszereken játszott.
Égerházi Attila elmondta, hogy az anyagot a brit Esoteric Antenna jelenteti meg CD- és DVD-n (utóbbin például egy koncertrészlettel bónuszként), a vinylváltozat átlátszó korongokon a hazai GR1993 Records gondozásában elérhető. További különlegesség, hogy a lemezanyag mesterszalag formátumban is megvásárolható.
A Djabe és Steve Hackett legutóbb idén februárban jelentetett meg közös lemezt, a Summer Storms and Rocking Rivers című koncertfelvételt. A dzsessz/világzenei fúziós műfajban utazó Djabe, valamint Steve Hackett, aki hét éven át volt a Genesis gitárosa, 2003 óta készít közös felvételeket és koncertezik gyakran együtt. Szintén a Djabe tiszteletbeli tagjának számít a kiváló izlandi dzsessz-funk fúziós csapat, a Mezzoforte tagja, Gulli Briem, aki 2012 óta lép fel és stúdiózik a magyar együttessel.
A friss lemezt október 3-án a győri Richter Teremben, 4-én pedig a fővárosi MOMKultban mutatja be a Djabe, Hackett és Briem.
A Djabét 1995-ben alapította Égerházi Attila és az azóta elhunyt Sipos András. Az együttes stúdióalbumai mellett számos koncert CD-t és DVD-t adott ki. 2002 óta 42 országban lépett fel Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában. A zenekarban a tavalyi tagcseréket követően Égerházi, Barabás és Koós-Hutás mellett Nagy János billentyűs hangszereken játszik, Kaszás Péter pedig dobol.
Steve Hackett gitárossal a soraiban a Genesis 1970 és 1977 között nyolc stúdióalbumot és két koncertlemezt adott ki. Azóta szólóban dolgozik, illetve 1986-ban volt egy rövid életű zenekara, a GTR, amelyben Steve Howe, a Yes gitárosa is játszott. Legutóbbi kiadványa, a The Night Siren című stúdiólemez idén márciusban jelent meg.

Forrás: MTI / Kép:   rockbook.hu   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment