You are here
Donald Trump: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll       USA 

Donald Trump: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll    

A hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll – hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az idei  Nemzeti Imareggelin  csütörtökön Washingtonban.

A rendezvényt megnyitó  beszédében  az elnök hangsúlyozta: Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje.
“Ma hálát adunk Istennek,  hogy amerikaiak vagyunk” – fogalmazott Trump.
Az amerikai elnök beszédében  szólt az Egyesült Államokat sújtó, járvány méreteit  öltő  kábítószer-fogyasztás gondjairól és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elkövetett vallási üldözésekről. “Ma az Iszlám Állam ellen küzdő koalíciós erők csaknem 100 százalékát felszabadították azoknak a területeknek Irakban és Szíriában, amelyeket ezek a gyilkosok nemrégiben még ellenőrzésük alatt tartottak” – szögezte le Donald Trump. Hozzátette: az Iszlám Állam elleni küzdelemben “még sok a tennivaló, de soha nem pihenünk meg, amíg teljesen be nem fejezzük a munkánkat”.
Az imareggeli kezdete előtt az elnök Twitter-bejegyzésben  utal arra, hogy a rendezvényen sok vallási és politikai vezető és “sok barátom” lesz jelen.       A Nemzeti Imareggeli az Egyesült Államokban 65 esztendőre visszatekintő hagyomány, amelyet Abraham Vereide, norvég születésű amerikai metodista tiszteletes hívott életre.  Minden év első csütörtökén rendezik az amerikai fővárosban, az idén kivételesen a hónap második csütörtökén tartják. A minden alkalommal  a washingtoni Hilton szálloda báltermében megtartott rendezvény “házigazdája” az amerikai kongresszus.
Dwight Eisenhower elnöksége óta valamennyi amerikai elnök részt vesz és beszédet mond a több mint száz országból  érkező, több ezer vendég jelenlétében.

Forrás: MTI / Kép:  atv.hu    /

További Hírek:

Leave a Comment