You are here
Donald Trump: a legmagasabb szintű egyeztetés volt szaúdi tisztségviselőkkel az eltűnt újságíróról    USA 

Donald Trump: a legmagasabb szintű egyeztetés volt szaúdi tisztségviselőkkel az eltűnt újságíróról  

A legmagasabb szintű egyeztetést folytatott szaúdi kormányzati tisztségviselőkkel az Isztambulban elltűnt szaúd-arábiai újságíró, Dzsamál Hasogdzsi újságíró ügyéről az amerikai elnök. Ezt Donald Trump közölte szerdán Washingtonban újságírókkal.

Az elnök leszögezte: az Egyesült Államok végére akar járni az ügynek és szorosan együttműködik Törökországgal, hogy feltárják, mi is történt valójában.
“Mindenkit megkérdezünk, tudni akarjuk, hogy mi történt” – fogalmazott az elnök. Hozzátette, hogy a helyzetet nagyon súlyosnak tekinti.
Hasogdzsi tavaly hagyta el Szaúd-Arábiát, –  mint mondta –  azért, mert megtorlástól tart a jemeni háborút és a szaúdi szerepvállalást bíráló cikkei miatt. A rendszerkritikus újságíró azóta a The Washington Post című amerikai lapnak írt cikkeket, és török barátnője kedden ebben a lapban tett közzé nyílt levelet, Donald Trump elnök segítségét kérve.
Az újságírónak október 2-án veszett nyoma, amikor bement Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusára, és nem jött ki onnan.
A The New York Times szerdai számában azt írta: török biztonsági szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy Hasogdzsit a konzulátusra érkezése után két órán belül meggyilkolták.

mti / infostat

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment