You are here
Donald Trump volt ügyvédje nyilvános kongresszusi meghallgatáson vesz részt USA 

Donald Trump volt ügyvédje nyilvános kongresszusi meghallgatáson vesz részt

Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen február elején nyilvános kongresszusi meghallgatáson vesz részt – jelentette a CNN hírtelevízió csütörtökön a Cohen ügyvédei által kiadott közleményre és a kongresszusi bizottság nyilvános napirendjére hivatkozva.

Cohen a demokrata párti Elijah Cummings képviselő felkérésének tesz eleget.
A meghallgatást február 7-én tartják meg.
Michael Cohent, aki sokáig Donald Trump személyes ügyvédje volt, 2018 decemberében három évig tartó börtönbüntetésre ítélték részben azért, mert félrevezette a hatóságokat egy, a New York-i Trump-toronyban a 2016-os elnökválasztási kampányban tartott találkozó ügyében, részben pedig azért, mert a kampányfinanszírozási törvényt megsértve fizetett ki pénzt két nőnek a hallgatásukért cserében. A két nő azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt az akkor még ingatlanfejlesztő Trumppal.
A volt ügyvéd – sajtóértesülések szerint televíziókban is közvetítendő – nyilvános meghallgatását a The New York Times című napilap olyan fejleménynek nevezi, amely jelentős mértékben rombolhatja az elnök imázsát.     Cohen tetteire a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálatai nyomán derült fény. A Mueller-bizottság a Trump-kampány munkatársai és oroszok között a 2016-os elnökválasztási kampányban történt állítólagos összejátszást vizsgálja.

mti / nepszava

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment