You are here
Egy amerikai államban megnyílt a pokol kapuja Érdekességek 

Egy amerikai államban megnyílt a pokol kapuja

Néhány héttel ezelőtt egy rejtélyes lyuk jelent meg Arkansas államban. A gödörből több mint 3 méter magas lángoszlop csapott fel, és egészen 40 percen keresztül ontotta ki magából a tüzet.

Sajnos magáról a tűzokádó jelenségről nincsenek felvételek, csupán szemtanúi beszámolók mesélnek az egyelőre érthetetlen jelenségről, amely szeptember 17-én, a kora hajnali órákban történt. Az emberek mindenesetre igyekeznek szkeptikusan hozzáállni a dologhoz.

Az biztos, hogy nem a Sátán mászott elő, hogy a vasvilláját a földbe döfve megnyissa azt a lyukat – nyilatkozta az Arkansas Democrat-Gazette című lapnak egy helybéli.

Geológusok a 2,5 méter mély gödör vizsgálata alapján úgy vélik, a képződményt nem valami geológiai folyamat, hanem egy állat hozhatta létre. Talán egy mormota vagy egy tatu – mondta egy szakértő.

Ez azonban még mindig nem magyarázza azt, miért csaptak fel lángok a lyukból. Annyi biztos, hogy a környéken nem fut földalatti olaj- vagy gázvezeték, és a föld alatt tárolt üzemanyagtartályok is sértetlenek. A kutatók most a talajminták vizsgálatával igyekeznek a rejtélyt megoldani.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment