You are here
Egy napos kirándulás Londonból: a Bekonscot Model Village, az a miniatűr makett falvacska Érdekességek UK Utazás 

Egy napos kirándulás Londonból: a Bekonscot Model Village, az a miniatűr makett falvacska

Egy napos kirándulás Londonból: a Bekonscot Model Village, az a miniatűr makett falvacska

London közvetlen környezetében rengeteg felfedezni valót találunk, melyek mindegyike kiváló kikapcsolódást jelent egy-egy hétvégi napra. A mai ajánlat egy gyönyörűen elkészített makett falvacska Beaconsfield városkában, Londontól körülbelül 30 perc vonatútra.

Maga a makett falu és az azt átszelő vasúti modell a világ legrégebbi, eredeti állapotában fennmaradt kis modell település, melyet első alkalommal 1929-ben nyitottak meg. A falvacska nem kicsi, összességében 1,5 hektáron terül el, melyet gondozott kert és finoman részletezett épületek díszítenek.

A kitűnő szórakozást nyújtó kis városka története sem kevésbé kedves, történt ugyanis, hogy 1927-ben Mr. Roland Callingham, egy londoni könyvelő utasította kertészeit hogy ássanak egy medencét otthonában, itt Beaconsfieldben. A medence és a közeli teniszpálya azután nagyon közkedvelt lett a londoni felső osztály körében, számtalanszor tartottak itt kerti partikat, melyeken számos politikus, a királyi család tagjai és más egyéb arisztokraták is gyakori vendégek voltak. Mr. Callingham másik nagy szenvedélye a modell vasút volt, mely idővel olyan hatamasra növekedett, hogy felesége ultimátumot intézett urához, vagy a vasút, vagy ő.

[wpdevart_youtube]pODezCmiK0o[/wpdevart_youtube]

Természetesen a feleség győzött a kisvasút pedig kiköltözött a kertbe. Innen azután valóban elszabadult a történet, ugyanis egyre másra kezdtek a kis vasutat körbevevő épületek feltünedezni, melyeket valójában ötletszerűen, emlékezetből próbáltak csak megalkotni, sohasem törekedtek a valósághűségre.
Mára a kert szabadon látogatható lett minden érdeklődő számára, de akik kisgyermekkel érkeznek számítsanak egy hosszabb látogatásra, mert a kicsiket nagyon nehéz lesz távozásra bírni, ha egyszer belekóstoltak a játékvatusas élménybe.

Londonból a kis modell város könnyedén elérhető, a Marylebone vasútállomástól, közvetlen járattal hozzávetőleg 30 perc Beaconsfield. www.bekonscot.co.uk

Forrás: Idegenvezetes London /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment