You are here
Egy napos kirándulás Londonból: a kagylók városa, Whitstable Life in the UK Utazás 

Egy napos kirándulás Londonból: a kagylók városa, Whitstable

Úgy tűnik a forróság egy ideig nem tér vissza Anglia területére, de azért még így is nagyon kellemes kirándulásokat tehetünk valamelyik Londonhoz közeli tengerpartra. Ma Whitstable városkára esett a választás, többek között azért, mert Londonból vonattal nagyjából 1 óra és 15 perc alatt elérhető.
A városka lehetne akár Anglia kagyló-fővárosa is, ugyanis ezen a területen már a római időktől aktívan gyűjtik őket, sőt évente megrendezésre kerül náluk egy nagyszabású Kagyló-feszitvál is. Ez a vigasság általában két hétig tart, idén éppen ezen a hétvégén érnek véget a mulatságok, tehát aki érdekel az vasárnapig még odaér. Részletek a következő linken találhatók: whitstableoysterfestival.co.uk
A városka nem csak egy csodás apró kavicsos/homokos tengerparttal dicsekedhet, de van itt egy kastély kinézetű 1790-ből származó majorsági épület is mely látogatható. Ha időben érkezünk, elcsíphetjük a kora hajnalban a kikötőbe sorjázó halászhajókat, melyeket mindig egy csapat sirály kísér, ingyen reggeli reményében. A tengerparton alkalmunk lehet napozásra, de úszhatunk is – amennyiben bírjuk a hideg vizet – vagy különböző vízi sportoknak is hódolhatunk.
Whistable talán többet is megér mint egy nap, aki teheti annak érdemes lehet egy éjszakát ott aludnia, hogy alkalma legyen bebarangolni ezt a kis, víz melletti gyöngyszemet.
Az útvonal Londonból meglehetősen egyszerű: London St. Pancras / Victoria vasút állomás – Whistable vasút állomás – az utazás időtartama hozzávetőleg 1 óra 15 perc

[wpdevart_youtube]DVC90x6oOI0[/wpdevart_youtube]

Forrás / Kép: Idegenvezetes London

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment