You are here
Egy napos kirándulás Londonból: Oxford, az álmodó tornyok városa UK Utazás 

Egy napos kirándulás Londonból: Oxford, az álmodó tornyok városa

Londonból könnyedén és gyorsan elérhető a fővárostól 85 km-re észak-nyugatra található híres egyetemváros, Oxford. A híres oxfordi egyetem már az 1200-as évektől létezik, így nem is meglepő ha a város számos, turistákat csalogató látványosságának nagy része az egyetemhez köthető.

A költői ’Álmodó tornyok városa’ elnevezést először a viktoriánus korban élt Matthew Arnold angol költő és kritikus használta a várossal kapcsolatban, utalva az egyetemi épületeinek harmonikus megjelenésére. Ha ezt a harmóniát magunk is szivesen szemügyre vennénk, akkor az University Church of St. Mary the Virgin templom tornyába érdemes felmennünk, ahonnan valóban lélegzetelállító kilátás tárul a szemünk elé.

A városban igen sok látnivalót találhatunk, könnyedén eltölthetünk akár több napot is a nézünk. Azonban ha csak egy napos kirándulást sikerül Oxfordba szervezzünk, akkor a következő látnivalókat lehetőleg ne hagyjuk ki:

– Radcliffe Camera: neoklasszikus stílusú, kerek kupolás épület, a Radcliffe Tudományos Könyvtár otthona
– Ashmolean Museum: Nagy-Britannia legrégebbi múzeuma, az Oxfordi Egyetem Természetrajzi múzeuma
– Sóhajok-hídja: a Hertford kollégium épületeit kapcsolja össze
– Carfax-torony: egy XII. századi templom maradványa

Londonból vonattal nagyon egyszerűen eljuthatunk Oxfordba, az út alig több mint 1 óra: London Paddington vasútállomás – Oxford vasútállomás

[wpdevart_youtube]IFD6sxty6yE[/wpdevart_youtube]

Forrás: Idegenvezetes London / Kép: www.ox.ac.uk /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment