You are here
Egy testvérpár hawaii nyaralása milliós üzleti ötletet hozott Cégmentor 

Egy testvérpár hawaii nyaralása milliós üzleti ötletet hozott

Kiersten és Krista Gormeley főiskolás éveik alatt hét hónapot töltöttek Hawaii szigetének kisvárosában, Hilóban, ahol megtanulták a nyers ételek és gyümölcsök felhasználásának legolcsóbb módját – később pedig ebből egymilliós vállalkozást alapítottak otthonukban, New Jersey-ben.

Amikor Kiersten és Krista Hawaiira érkeztek, összesen 90 dollár (25 ezer forint) volt a zsebükben. „Nem volt pénzünk, ahogy elképzelésünk sem, mindent ki kellett találnunk” – mondta Krista a Moneyishnek.

A testvérpár gyorsan felvette a sziget életritmusát, szokásait és ízlésvilágát, mint például a nyers halat tartalmazó salátát – amit a helyiek poke-nak hívnak –, vagy az acai gyümölcs fogyasztását. Kiersten, aki szakácsnak tanult, olyan saját, egészséges ételeket előnyben részesítő recepteket fejlesztett ki, mint a banánkenyér mogyoróvajjal, vagy az ahi-tuna nyershalsaláta sárgarépával és édes, fehér hagymával. Megtanultunk egyszerűen élni, és azon gondolkoztunk, miképpen vihetnénk ezt haza– tette hozzá Krista.

A testvérek hazatérésük után már készen álltak arra, hogy megnyissák saját kávézójukat, ahol könnyű ételeket is felszolgálnak.

Harmadik testvérük segítségével 100 ezer dolláros hitelt vettek fel az üzlet megnyitásához, amit 2015-re terveztek.A megnyitó előtt azonban Kierstennél pajzsmirigydaganatot diagnosztizálták, és műtét várt rá. A betegség miatt így egy évet csúszott a kávézó, vagyis a Shaka Bowl megnyitása, amihez anyagilag a család többi tagja is jócskán hozzájárult.

Megérte a várakozás, ugyanis a Shaka Bowl hatalmas sikernek bizonyult. „Három órával a nyitás után be kellett zárni az ajtót, mert túl nagy volt a tömeg, a rendeléseket pedig Post-it lapokra kellett felírnunk” – emlékezett vissza az indulásra Krista.

A kávézó egy év működés után 1 millió dolláros (273 millió forint) bevételt termelt, és ennek köszönhetően gyorsan vissza tudták fizetni azt a hatalmas kölcsönt, amit felvettek.Egy hónapra rá pedig megnyitották második kávézójukat Hoboken városában.

„A húgom és én együtt élünk, együtt dolgozunk, és a legjobb barátok vagyunk. Nagyon jó dolog ennyire ismerni valakit” – mesélte Kiersten, majd hozzátette, hogy a rák legyőzésében is nagy szerepet játszott a családi háttér és a közös munka.

Az egészséges ételeket áruló éttermek között azonban hatalmas a verseny, de ahelyett, hogy ez hátráltatta volna a Gormeley testvéreket, inkább motiválta Kierstent, hogy új ételeket és italokat fejlesszen ki és vezessen be mindkét kávézójukban.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment