You are here
Kemény István kontinense a Duna és a Nílus között feszül Könyv Kultúra 

Kemény István kontinense a Duna és a Nílus között feszül

A magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük, ebből az alkalomból egy friss kötetből következnek részletek, egészen pontosan Kemény István Nílusából, amely a könyvfesztiválra időzítve jelenik meg a Magvető gondozásában.

“Minden ártér” – olvashatjuk Kemény István új kötetében, ennek szellemében a könyv egy folyó-verssel kezdődik és egy másikkal ér véget. És hogy mi van a két mű, a Duna és a Nílus között? Egy költő kontinense, egy csodálatos életmű újabb szigete, egysorosok és hosszúversek.

Bemutató. Kemény István és Métayer Guillaume jó barátok. Áprilisban mindketten új kötettel jelentkeznek. A Nílus és a Türelemüveg című könyvekről Tóth Krisztina beszélget a költőkkel. Hol? A Millenárison. Mikor? 2018. április 22-én 14 órakor.

Egyszerre tetőzés és továbblépés a Nílus: történelmünkről és jelenünkről, e kettő kapcsolódásairól, az elmúlásról és az örökkévalóságról, magáról az időről. Ekképpen tekinthetjük a Délig és Estig ciklusokkal tagolt könyvet akár egyetlen nap történetének is, és még inkább utazásnak e páratlan költészet forrásvidékétől a kiteljesedésig.

Forrás: index.hu Fotó: Litera

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment