You are here
Érdekes helyszín: a londoni Borough Market UK 

Érdekes helyszín: a londoni Borough Market

 

A piacról magáról azt állítják hogy több mint 1000 éves, habár az írott feljegyzések szerint ’csak’ 1276-ig tudunk visszamenni, hogy nyomát találjuk az itt található piactérnek. Eredetileg azért települt erre a helyre, mert itt közel lehetett a folyóhoz mint közlekedési útvonalhoz és a korabeli London Bridge nevű hídhoz is, mely akkoriban egyike volt a kevés számú hídnak mely összekötötte a folyó két partját.

A középkorban Borough városrész nem volt része a korabeli Londonnak akkoriban csak a mai City területe számított annak. A Borough városrészben áruikat kínáló kereskedők többször is összetűzésbe kerültek a City területén kereskedőkkel, azok ugyanis olyan alacsonyan tartották áraikat, hogy a City lakosainak le legyen érdemes a városfalon kívül, pl. Borough-ban vásárolni.

Az 1700-as évek piacai természetesen kevésbé voltak rendezettek mint mai utódaik, az áru vagy az eladó állatok sokszor az út közepén várták új gazdáikat, ami hatalmas forgalmi dugót okozott az egyébként is nehezen járható utakon. Szóba került, hogy a parlament törvényt hoz a piac bezárásáról, de a kereskedők még időben megoldást ajánlottak és a piacot a mai területre, a főút közepérő a mellé telepítették.

A piac közepén találhatunk egy harangot, melyet hagyományosan megkongattak minden piacnap kezdetén és végén, már 1857 óta. Ma már nem használják rendszeresen, de azért egy-egy kiemelt esemény alkalmával még mindig hallani a harangszót.

Nyitvatartási idő:
szerda, csütörtök 10.00 – 17.00
péntek 10.00 – 18.00
szombat 8.00 – 17.00

[wpdevart_youtube]Z-NQG-5ED2M[/wpdevart_youtube]

További Hírek:

Leave a Comment