You are here
Ez a videó sokkolta egész Olaszországot Utazás 

Ez a videó sokkolta egész Olaszországot

Felháborodást váltott ki Olaszországban, hogy a hírhedt szicíliai maffia, a Cosa Nostra “varázslatos világának felfedezésére” invitál kuncsaftokat egy utazási iroda a szicíliai Trapaniban.
“A látogatókat elvisszük a legérdekesebb és legismertebb helyekre, amelyek a maffiához köthetők” – olvasható az Easy Trapani honlapján.
A túrákat ajánló videó egy lövöldözéssel kezdődik.
A maffia világa egyáltalán nem varázslatos, hanem visszataszító – reagált Maria Falcone, a szervezett bűnözés által 1992-ben meggyilkolt államügyész, Giovanni Falcone testvére. A sziget nyugati részén fekvő város polgármestere, Vito Damiani felszólította az ügyészséget, hogy blokkolja az utazási iroda honlapját, mert a maffiatúrák “az áldozatok és hozzátartozók arculcsapását jelentik”.

[wpdevart_youtube]TsHCJMCqt0Y[/wpdevart_youtube]

Az utazási iroda vezetője, Gianni Grillo megpróbálta védelmébe venni a szokatlan kínálatot, mondván, hogy a túrák segítségével a Cosa Nostra-jelenséget akarják “elmagyarázni” a turistáknak. A fél- vagy egész napos túrák kötelező jelleggel magukba foglalnak egy látogatást a Trapanitól mintegy húsz kilométerre fekvő Salemibe, az ottani Maffiamúzeumba.
Fel lehet keresni a leghírhedtebb maffiavezérek szülőhelyét,
mint például Corleonét, amely Toto Riina és Bernardo Provenzano fellegvára volt, vagy Castelvetranót, a Cosa Nostra jelenlegi vezetőjének tartott Matteo Messina Denaro városát.

Két éve az okozott botrányt, hogy Angelo Provenzanót, a Cosa Nostra egykori első számú vezetője, Bernardo Provenzano fiát kérték fel arra, tartson előadásokat amerikai turistáknak a maffiáról. A 41 éves férfi egyebek között arról beszélt a turistáknak, milyen volt az élet apjával, aki több mint 40 éven át bujkált az igazságszolgáltatás elől.

Forrás: Origo / Kép: youtube /

További Hírek:

Leave a Comment