You are here
Ezernél is több Apple Mac áll egy gyűjtőnél Tech 

Ezernél is több Apple Mac áll egy gyűjtőnél

A világ legnagyobb Apple-gyűjteményével rendelkezhet.

Egészen eddig mindenki azt hitte, hogy 472 eszközzel a prágai Apple Múzeum rendelkezik a világ legnagyobb privát Apple-gyűjteményével. A Reuters beszámolója szerint ez közel sem igaz: a bajnok valójában az osztrák Roland Borsky lehet, a férfi nagyjából 1100 darab régi Apple Mac számítógépet hordott össze az elmúlt három évtizedben.

Borsky még a nyolcavanas években kezdte felhalmozni az eszközöket, miután munkát kapott egy Apple számítógépeket javító vállalatnál. Később saját szervizt nyitott, amiből sokáig nagyon jól meg tudott élni, azonban nemrégiben kénytelen volt bezárni a bécsi vállalkozását.

Állítása szerint az emberek többsége már hivatalos márkaszervizben javíttatja az i Eszközeit, ráadásul rendkívül nehézzé vált pótalkatrészeket szerezni a modern termékekhez, így kénytelen volt lehúzni a rolót.

További problémát jelent számára, hogy az 1100 számítógépe egy picit sok helyet foglal, így egy Bécs melletti raktárban tárolja azokat, ám az anyagi problémái nem teszik már lehetővé, hogy tovább fizessen a helyért. A férfi most értékesítené a komplett gyűjteményét, olyan 20-30 ezer eurót (6,5-9,7 millió forintot) szeretne összeszedni, hogy legalább a felhalmozott adósságait ki tudja fizetni.

Ha nem sikerül eladnia a gyűjteményét, akkor kénytelen lesz megsemmisíttetni az elmúlt három évtizedben felhalmozott ereklyéket.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment