You are here
Fejkamerával szerelik fel a londoni rendőrség fegyveres erőit UK 

Fejkamerával szerelik fel a londoni rendőrség fegyveres erőit

 

 

Fejkamerákkal szerelik fel a londoni rendőrség fegyveres erőit a hatóság hétfői bejelentése szerint.

A Scotland Yard – hivatalos nevén Metropolitan Police Service – szerint az intézkedés nagyobb átláthatóságot teremt és jobban ellenőrizhetővé teszi a rendőröket. A rendőrség fegyveres erőinek tagjai a sapkájukon vagy a golyóálló sisakjukon viselik majd a kamerákat.
Testkamerákkal már felszerelték őket a 32 londoni kerületből harmincban, valamint például a kutyás egységeket is, de az elmúlt években megfogalmazott bírálatok szerint ez nem felelt meg a céloknak, és nem adott pontos képet egy-egy kérdéses helyzetről. A felvételek sokszor elmosódottak és rossz minőségűek voltak.
A londoni fegyveres rendőrök kameraviseléséről a brit fővárosban és az ország több nagyvárosában 2011-ben történt zavargások után született döntés. A zavargásokat egy fekete bőrű férfi halála váltotta ki, Mark Dugant rendőrök lőtték le.
A Scotland Yard közölte, egyelőre vizsgálják annak lehetőségét, hogy a fedett akciókban miként lehet használni a kamerákat.
Az új kamerákat olyan rendőrök fogják viselni, akik “jól láthatóan” fel vannak fegyverezve. Egyelőre ezer kamerát osztanak ki, október végéig pedig 22 ezret.
Matt Twist parancsnok szerint a rendőrség fegyveres tagjai rendkívül jól fogadták az intézkedést. A kamerák “jól dokumentált és pontos képet adnak a fenyegetésekről, amelyekkel szembesülnek és a gyors döntésekről, amelyeket meg kell hozniuk” – idézte a BBC a parancsnokot, aki hozzátette, a kamera mögött és a kamera előtt állók is jobban elszámoltathatók lesznek.
London polgármestere üdvözölte a fejkamerák bevezetését. Sadiq Khan szerint ez fontos lépés a rendőrség modernizálásában, illetve a beléjük vetett bizalom növelésére.

MTI

További Hírek:

Leave a Comment