You are here
Felfüggesztik a brit választási kampányt UK 

Felfüggesztik a brit választási kampányt

Theresa May miniszterelnök rövid közleményében részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, illetve hangsúlyozta, hogy fontos minden adatot begyűjteni, mielőtt ítélkeznének, de minden jel arra utal, hogy terrortámadás történt. Kedd reggelre összehívta a COBRA-t, a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét (ez az ilyen megbeszélések helyszíneként szolgáló Cabinet Office Briefing Room A műveleti tájékoztató központ kezdőbetűiből kapta nevét).

A támadás két és fél héttel a június 8-i parlamenti választások előtt történt, a Konzervatív Párt határozatlan időre felfüggesztette kampányát. Jeremy Corbyn, a brit munkáspárti ellenzék vezetője egyetért a választási kampány felfüggesztésével.

Bejelentkezett az Iszlám Állam?
Az Iszlám Állam jelentkezett a manchesteri robbantás elkövetőjeként, a dzsihadista szervezett közösségi portálokon tette közzé az ezt ismertető videofelvételt, közölte kedden az Akbar Irak internetes portál – írta az MTI az orosz TASZSZ-ra hivatkozva.

Theresa May: Sosem győzhet a terrorizmus

Magyar idő szerint délben beszédet mondott a Dawning street 10 előtt a brit kormányfő. Theresa May a gyász mellett elismerően szólt a bátor orvosokról, nővérekről, civilekről, akik életüket kockáztatva siettek a bajba jutottak segítségére. „Ahogy halad az idő, ezekre a bátrakra fogunk emlékezni” – nem pedig a gyáva merénylőre, mondta May, aki konkrétumok nélkül elárulta azt is, hogy
a rendőrség tudja, ki volt a támadó.
Ismét megerősítette, hogy a június 8-án esedékes előrehozott választás kampányát felfüggesztették a pártok.
„A terrorizmus soha nem töri meg Nagy-Britannia lelkét. Sosem kerekedhet felül a terrorizmus, a mi életformánk győzni fog” – zárta beszédét a kormányfő.

Nagyvonalú volt az ellenőrzés

A stadion rendszeresen adott helyt koncerteknek, bár az épületet ismerők szerint méretei ellenére nem feltétlenül alkalmas rá: nincs benne ruhatár, a kabátot, táskát nem lehet lerakni sehol, így nem feltűnő, ha valaki nagyobb csomaggal áll a tömegben.
„Egyszer sem motoztak át minket, nincs fémdetektor a beengedésnél. Még egy múzeumban a bejáratnál is jobban átvizsgálnak” – írta egy Manchesterben élő magyar, aki rendszeresen járt koncerten a stadionban, legutóbb két hete. Tapasztalata szerint a kijutás sem egyszerű, akár egy órába is telhet, mivel a nagy befogadó kapacitás ellenére szűk áteresztő képességük van a kijáratoknak.

Forrás: Index

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment