You are here
Felköpte a gejzír, amit a turisták évtizedekkel korábban beledobtak Érdekességek 

Felköpte a gejzír, amit a turisták évtizedekkel korábban beledobtak

Meglepő tárgyakra bukkantak az amerikai Yellowstone park egyik gejzírjének kitörése után.

Az Ear Spring nevű gejzír, amely nevét arról kapta, hogy hasonlít az emberi fülre, viszonylag ritkán aktív az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban. Legutóbb 2004-ben lépett működésbe. Idén szeptember 15-én azonban 6-9 méter magasra lövellt ki gőzt és vizet, amire 1957 óta nem volt példa. A kitörés az alábbi videón látható (a közelében a sokkal aktívabb Old Faithful gőzölög).

A park alkalmazottai a kitörés után érdekes dolgokat gyűjtöttek össze a gejzír közeléből, amelyeket a nagy nyomás kirepített. A legtöbb tárgy régi pénzérme volt, amelyet minden bizonnyal turisták dobtak bele korábban. De találtak ott italosdobozt, sörösdoboz nyitóját, cigarettacsikkeket, tölcsért, kiskanalat és egy régi babacumit is – írja az SFGate.

A talált tárgyakat most rendszerezik, és a Yellowstone archívumában helyezhetik el őket. A park közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az idegen tárgyak károsíthatják a gejzíreket, és remélik, hogy az Ear Spring legközelebbi kitörésekor csak víz és természetes kőzet kerül a felszínre.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment