You are here
Fierce Beer, az első sörfőzde Aberdeenben Skócia 

Fierce Beer, az első sörfőzde Aberdeenben

Két fiatalember, akik nemrég még az olajszektorban dolgoztak, mertek nagyot álmodni. Az olajválság Aberdeenben sok embert utolért, így ők ketten is a szektor leépítésének áldozatai lettek.

A két volt olaj- és gázmunkás segítő kezet kapott álmai megvalósításához, a Scottish Enterprise 30.000 font támogatást nyújtott egy mikró sörfőzde létrehozásához.

Fierce-Beer-e1458314612808

A korábbi Expro igazgató, David Grant az aberdeeni Great Western Roadon lévő otthonában indította el a céget Fierce Beer néven, miután az általa készített sörök hamar megkapták a pozitív visszajelzést, így David lelkesen nézett a jövő elé.

A cég másik vezetője, Dave McHardy, aki egy offshore technológiai cégnél a Veriposnál dolgozott, az onnan kapott végkielégítéséből finanszírozta sörfőző tanfolyamát Sunderlandban, ahol végül a két férfi egymásra talált.

A találkozásuk során rögtön ráeszméltek arra, hogy a jövőben közösen is megvalósíthatják álmaikat, így együtt belevágtak a sörfőzésbe. A mintegy 166.500 fonttal finanszírozott céget nemrég egy nagyobb telephelyre költöztették, a Dyce-ban található Kirkhill Industrial Estate területére.

A Fierce Beer sörfőzde tavaly márciusban alakult és ezzel megindult Aberdeen első bejegyzett sörfőzdéjének tevékenysége.

A Fierce Beer már a Brewdogban is kapható, Mára termékeiket városszerte több pubban is forgalmazzák.

 

Forrás: aberdeenimagyarok

További Hírek: